Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului si imbunatatirea performantei platformei. Pentru informatii suplimentare despre acestea, pentru setari sau retragerea acceptului, va rugam sa accesati Setarile Cookie-urilor

cancel

Transfer Termic


Transferul unui desen textil prin sublimarea coloranţilor. Procedeul constă în imprimarea desenului ales pe o hârtie, apoi transferul acestuia de pe hârtie pe ţesătură prin contact sub presiune, la cald.
Acest procedeu se bazează pe:
- proprietatea de a sublima a unor coloranţi de dispersie; vaporii se vor fixa direct pe fibrele hidrofobe.
Acest caracter hidrofob este indispensabil şi iniţial numai ţesăturile pe bază de fibre poliesterice au putut fi imprimate prin această tehnică. Ulterior procedeul a evoluat şi este utilizabil pentru imprimarea ţesăturilor celulozice, a celor din mătase naturală şi a unor amestecuri de fibre. - afinitatea acestor coloranţi pe unele suporturi textile.
Aceste două caracteristici de bază a imprimării prin transfer prin sublimare vor orienta selecţia de coloranţi, compoziţia culorilor conţinute în pastele de imprimare, alegerea hârtiei, metodele de imprimare, condiţiile de transfer.

Personalizarea prin transfer termic are o exactitate mai mare si o rezistenta sporita in timp fiind considerata ca fiind avantajoasa la personalizarea unei cantitati mici de obiecte .

Meniu

SANDS.RO